LISenIMKE is een theatergezelschap dat bestaat uit twee theatermakers: Lis de Kort en Imke Donkers. Als individuele makers en op de vloer als actrices vullen ze elkaar aan.
Imke wil verhalen vertellen. Verhalen over mensen. Verhalen waarin de kleine momenten van alledag een grote betekenis mogen krijgen. Kleine herkenbare situaties vol grote gevoelens.
Lis zoekt naar de kracht van het beeld en van dat wat we niet hoeven te zeggen. Binnen haar werk zoekt ze naar absurditeit en het fantasierijke van verhalen en gebeurtenissen.

VISIE OP THEATER
Theater is voor LISenIMKE een uitlaatklep om te delen hoe zij de wereld waarin zij leven ervaren. Veel mensen raken hun fantasie kwijt zodra ze ouder worden. De buitenkant wordt belangrijk gevonden, je moet goed kunnen leren, goed zijn in sport, er goed uit zien. Ook heerst er een ‘niet huilen maar doorgaan’ mentaliteit. Dit sijpelt steeds verder door naar de jongere medemens waardoor LISenIMKE zich afvraagt of er wel genoeg ruimte is voor de binnenwereld van kinderen, ruimte om te spelen? Spelen is belangrijk en theater is het middel om dat over te brengen. LISenIMKE gelooft dat je door deelgenoot van theater te zijn een rijkere fantasie, een rijker leven krijgt. Fantasie gaat over verhalen bedenken en verlangens hebben, over het hebben van een vrije geest waarin alles kan en mag. Met de theatervoorstellingen van LISenIMKE doet zij een appel op wat je belangrijk vindt, over wie je bent, over wie je wil zijn en mét wie je wil zijn. Bij het zien van een voorstelling kun je conflicten, thema’s en gedachten van een afstand bekijken en vanuit je veilige stoel een eigen, veelzijdigere mening vormen over het echte leven. Daarvan leren, daarnaar handelen.Imke Donkers 1980, Veghel
Studeerde in 2004 af aan de Academie voor Drama in Eindhoven. Vervolgens werkte ze als docent/regisseur bij diverse kunstencentra en amateurtheatergroepen. Ze gaf projectmatig les op het HBO en speelde bij verschillende theatergroepen (oa Growing up in public). Sinds 2004 is Imke werkzaam als actrice en voorstellingsbegeleider bij Theatergroep Playback in Amsterdam. Naast LISenIMKE en Theatergroep Playback, schrijft Imke jeugdtheaterteksten en schrijft en regisseert ze voor de Efteling.

Lis de Kort 1982, Eindhoven
Studeerde in 2004 af aan de Academie voor Drama in Eindhoven. Vervolgens werkte ze als docent/regisseur op diverse kunstencentra en in het HBO. Ze speelde bij verschillende theatergroepen (oa Growing up in public). Sinds 2008 is Lis werkzaam als actrice en voorstellingsbegeleider binnen Theatergroep Playback in Amsterdam. Naast LISenIMKE en Theatergroep Playback, schrijft ze theaterteksten en werkt ze regelmatig als trainingsactrice.